Hvorfor skal jeg have en ridehjelm?

Et af de mest grundlæggende og essentielle stykker udstyr du har brug for når du rider, er en ridehjelm. Hvad enten du er gammel eller ung, rutineret eller nybegynder, så kan der altid ske noget uforudset, som resulterer i et styrt, og så er det alfa og omega at dit hoved er beskyttet med en god ridehjelm

Kan jeg ikke bare købe en brugt ridehjelm?

Fælles for alle de ridehjelme der sælges i anerkendte rideudstyrsbutikker er, at de alle sammen er VG01 godkendt. Hvis ikke de er det, så skal butikken skamme sig. Ridehjelme har nogle sikkerhedskrav de skal leve op til, og disse opdateres løbende. Køber man en brugt, ældre hjelm kan man risikere at den ikke lever op til de seneste krav. Man kan naturligvis argumentere for, at det er dit eget hoved det går ud over, hvis ridehjelmen ikke opfylder sikkerhedskravene, men det er en ringe trøst når man ligger med kraniebrud eller hjernerystelse. Generelt er der en tommelfingerregel om, at har hjelmen været en tur i jorden eller ridehusbunden, så bør den udskiftes, da hjelmens strukturelle integritet kan have taget skade, selv om man ikke umiddelbart kan se det.

Hvad koster en ridehjelm?

Godt spørgsmål! Heldigvis findes ridehjelme i alle prisklasser, så der er noget for de flestes budget. Alle hjelme, også dem i den lavere prisgruppe, skal være godkendt, så generelt kan man argumentere for, at jo mere man betaler, jo lækrere komfort og design har hjelmen.

Hvilken hjelm skal jeg vælge?

Alle hoveder er forskellige så det er altid en god idé at prøve din ridehjelm i en fysisk butik, så du er sikker på at få en der sidder korrekt på netop dit hoved. Når en ridehjelm er korrekt størrelse sidder den lidt stramt, uden at give hovedpine, og den må ikke kunne glide ned i panden hvis man nikker hårdt med hovedet.

Med hensyn til design af hjelmen så er det helt op til den enkelte hvad man foretrækker. Nogle er til de helt traditionelle ridehjelme, og andre vil gerne have de er mere pyntede, med bling og lækre detaljer. Er du sådan en der godt kan lide at ændre designet på din hjelm, så er en OneK Convertible oplagt til dig, da du på denne kan ændre forskellige detaljer, alt efter hvilket humør eller i hvilken anledning du skal ride. Er du mere en skovturs- eller islænderrytter, uden hang til glimmer og shine, så findes der nogle rigtig fine, mere afdæmpede ridehjelme, fra både Casco, OneK og Equipage.