Skab ekstra plads når du skal på bilferie 

Findes der noget mere hyggeligt end at tage på kør-selv-ferie med hele familien. Pak bilen og kør afsted mod nye eventyr. En ferie kan skabe værdifulde minder, som varer ved resten af livet, men vær gerne opmærksom på, at sådan et eventyr kan kræve ekstra plads til din oppakning. Hvis ikke du har plads nok i bilens bagagerum, så kan du købe dig selv til mere plads. En tagboks giver dig mulighed for at pakke alt det grej, der ikke var plads til i bilens bagagerum. Skal du blot bruge en bagageboks én enkelt gang, så kan det være at leje af tagboks måske mere er noget for dig.  

En tagboks er smart fordi den kan bruges til de fleste biler, men husk at du skal have monteret tagbøjler på bilens tag, hvis du ikke allerede har det. Det er en opbevaringsløsning, der er designet til biler, og med det formål at rumme de ting, du ikke har plads til i bilens kabine. Det er meget forskelligt, hvad den kan rumme. Du kan undersøge dine muligheder og se de forskellige tagbokse der er på markedet. Du kan have det meste i en tagboks, og derfor er den en god løsning til dig, der ønsker ekstra plads, når du skal ud at køre.  

Vælg den tagboks, der passer bedst til din bil

Der findes mange forskellige designs og modeller, når det kommer til udvalget af tagbokse. Det er derfor vigtigt, at du finder den, som passer til din bil og dine behov. Der er flere måder at vælge din nye tagboks på. Du kan starte med at finde ud af om din bil har monteret tagbøjler, eller om du skal ud og eftermontere disse. Herefter kan du se på, hvor meget ekstra plads du har brug for. Det er dog vigtigt, at du husker på, at bilen har en maksimal vægt som den må køre med. Her skal du naturligvis huske på, at passagerer og udstyr også tæller med i den samlede vægt på din bil. Køre du med en bil, der er overlæsset, så risikerer du at få en bøde eller endnu værre, så kan det udgøre en sikkerhedsrisiko, hvis du kører med mere vægt end det tilladte. Ønsker du ikke at købe din egen tagboks, så er det muligt at finde udlejning af tagboks.   

Når du har fundet ud af den maksimale vægt, du må køre med, så er det tid til at finde en passende størrelse til din tagboks. Som sagt fås de i mange størrelser, og de fås både i korte, lange, smalle og brede modeller. Hvilken tagboks, der passer til dig, afhænger af dine behov. Dens størrelse måles i liter og varierer fra ca. 300-600 liter. Det giver sig selv, at jo større din bagageboks er, des mere bagage kan du have med. Selvom at den er smart i forhold til at skabe ekstra plads, så skal du huske på, at en høj tagboks kan give pladsproblemer, når du kører i viadukter, p-kældre eller parkerer i din egen garage/carport. Er din bil i forvejen designet i en høj model, bør du overveje, om en lavere model er et bedre valg for dig.

Forskellige muligheder

Hvad skal du vælge? En kort eller lang model? Det kommer helt an på dine behov, men vær gerne opmærksom på, at du bør vælge en tagboks med en længde, hvor du stadig kan åbne bagklappen. Det anbefales også, at tagboksen ikke stikker ud over forrudens øverste kant med mere end 10 cm, da vinden fra ruden kan have en uhensigtsmæssig effekt på tagboksen. Når du skal vælge længden på din tagboks, så er det også en god idé at tænke på det formål som, du skal bruge den til. Skal du og din familie på skiferie, så anbefaler vi de længste tagbokse, da du her får plads til dine ski. Skal du blot på en kort weekendtur, så kan du med fordel bruge en kort model. 

Som udgangspunkt kan tagboksen monteres på langt de fleste biler, men du skal måske lige overveje, om dens størrelse passer til din bils størrelse. Den fås med forskellige åbningsmuligheder. Du kan vælge den med åbning i en enkelt side, hvor du så kan åbne tagboksen fra fortovssiden. Eller du kan vælge den med dobbeltsidet åbning, så kan du åbne boksen i begge sider. Sidst men ikke mindst, så bør du vælge din nye tagboks ud fra, hvor ofte du skal bruge den. Omfanget af brugen har påvirkning på det bespændingssystem, du skal vælge. Bespændingssystemet er dét, som holder tagboksen fast til tagbøjlerne. Skal du ofte bruge den, så anbefales det, at du vælger et system med nem og hurtig montering.